2008 februárja és májusa között valósult meg a Kistérségi és Települési Ifjúsági Hálózat (KITTI Háló) által szervezet guruló Kistérség Program.

Ennek célja volt, hogy fiatalokkal végig járja a Dél-alföldi Régió összes kistérségét. A projekt lényege, hogy minden állomáson egy kerekasztal beszélgetés formájában találkozzanak a régióból érkező fiatalok a helyi ifjúsági élet meghatározó alakjaival (ifjúsági referensekkel, civil szervezetek képviselőivel, Diákönkormányzatok, Ifjúsági Önkormányzatok képviselőivel, települési illetve kistérségi döntéshozókkal, szakemberekkel).

A program szervezőinek célja az volt, hogy feltérképezze a Dél-alföldi Régió ifjúsági életét, hol milyen lehetőségek, illetve nehézségek vannak, illetve az, hogy kapcsolatok jöjjenek létre a Dél-Alföld fiataljai között.

A záró találkozón a szervezők által bemutatásra került, hogy hol milyen eredményei voltak a projekt.

A projekt során meglátogatott településeken több területen is eredményt ért el a projekt. Voltak olyan állomások, ahol a fiatalok bátorítást, tanácsokat, ötleteket kaptak ahhoz, hogyan valósítsák meg gondolataikat, terveiket. Több helyen felmerült az igény a KITTI Hálóval való további együttműködésre, sok helyen születtek közös új projekt ötletek. Ezek közül van ami már a pályázatírás fázisában van. Voltak olyan települések, ahol a program hatására sikerült egy asztalhoz ültetni a helyi fiatalokat és a település döntéshozóit, ami egyébként nem történt volna meg. Itt kiderült, hogy nem jutnak el sok esetben a fiatalokat érintő információk a célközönséghez. Ez remélhetőleg a közel jövőben változni fog. De ezen kívül még számos pozitív folyamat elindult, melynek izgatottan várjuk eredményeit.