2008

Szerda, 2008. április 02., 13.00

Március közepén rendezték meg a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió első olyan színjátszó-találkozóját a magyarországi Jánoshalmán, amelyen magyar nyelvű amatőr középiskolás színjátszók vettek részt.
A szervezők célkitűzése: hűen ápolni a szórványban élő magyar ifjúsági szervezetek és csoportok közötti kapcsolatot, elősegíteni az anyanyelv ápolását és a nemzeti identitás megőrzését a Kistérségi és Településfejlesztési Ifjúsági (KITTI) Hálón belül.

„ Ifjúsági Együttműködés és Tapasztalatcsere a DKMT Euró Régióban”

Helyszín: Căprioara – Kaprevár Hunyad megye (Románia)
Program:
Május 01 csütörtök:
* 12.30 óra - Indulás különjáratú busszal Szeged – Vasútállomásról

2008. január 23-án Temesváron került megrendezésre az a találkozó, melyen részt vettek a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió romániai és magyarországi területiről érkező ifjúsági szakemberek. Romániai oldalról jelen voltak az Arad, Hunyad, Temes és a Krassó-Szörény megyei ifjúsági igazgatók és a Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet képviselői. Magyarországról pedig a Mobilitás DARISZI munkatársai és az Erdélyi Hagyományokért Egyesület főtanácsosa.
Ezenkívül még jelen voltak a KITTI Háló Eurorégiós ifjúsági hálózat Dél-alföldi és Bánáti koordinációs vezetői és a Hunyad megyei ifjúsági referens.

2008 éves programterv
  • Január 23 Ifj. Demokrácia projekt előkészítő találkozó - Temesvár
  • Február 1-3: Guruló Kistérség, Bács- Kiskun megye (KKH- KKM- KKF)
  • Február 4- 10 Resicabánya: Magyar anyanyelvápoló tábor.
  • Február 15-17 Békéscsaba: Kommunikációs képzés.
  • Február: 15-17: Guruló Kistérség, Békés megye (Bcsaba- Gyula- Sarkad)
  • Február 23: Guruló Kistérség, Csongrád megye (Mórahalma- Kistelek)

Képzés „ Felzárkózni Európához”
A Duna- Körös- Maros – Tisza (DKMT) Euró Régióban

November 16 – 18 Jánoshalma
Helyszín: Magyarország – 6440 Jánoshalma Béke tér 7.

A program célja: A KITTI HÁLÓ stratégiai tervének kidolgozása, egy képzés sorozat kezdete, mely segíti a jövőben a szervezetek hatékonyabb működését. A magyar nemzeti egység építése, erősíteni a DKMT Euró Régióban működő ifjúsági szervezetek kapcsolatait a határon átnyúló programokkal, tapasztalatcsere és közös projektek kidolgozása.