altAz élet színpadán
 
  A Kölcsey Egyesület egyik diákszínjátszó csoportjával utaztunk május 15-én (szombat) Kiskunhalasra, hogy részt vegyünk az amatőr ifjúsági színjátszó-találkozón, melyet Az élet színpadán címmel rendezett meg az Erdélyi Hagyományokért Egyesület – immár második alkalommal.A találkozón két magyarországi, két vajdasági és egy romániai csoport vett részt: Magyarországot Szentes és Kiskunhalas, a Délvidéket Topolya és Magyarkanizsa képviselték, Erdélyt – pontosabban a Partiumot pedig jómagunk.


A csoportok a szombati délután és este folyamán bemutatták színdarabjaikat, némelyik színjátszócsapat kettővel is készült. Eredetileg mi is két darabot vittünk volna színpadra, az egyik azonban egészségügyi okok miatt elmaradt. Megtartott előadásunk egy némajáték (régi fekete-fehér, néma filmek stílusát mímelve) Jelenetek egy hős szerelmes életéből címmel. Előadásunk igen sikeres volt, ez a stílus sokak tetszését elnyerte, több csoport is jelezte, hogy ők is próbálkoznak majd evvel a műfajjal.                                                                                                                                                                                                                                                      
Más társulatoknak is voltak saját maguk alkotta színdarabjaik. Musical is került bemutatásra, méghozzá A zene hangjai című darab a kiskunhalasiak előadásában.
A találkozó hagyományát nagy valószínűséggel tovább fogjuk vinni, 2011-ben Magyarkanizsán, két év múlva pedig valószínűleg Aradon lesz megrendezve ez a nagyon szép és mindenképpen igen hasznos kulturális megmozdulás.
   Murvai  Dávid                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Hétfõ, 2010. május 31., 17.26