Hírek

Válasszon egy témakört az alábbi listából, majd válassza ki az elolvasandó cikket!

A következő programunk 2013. március 22.-e és 2013. március 24.-e között került megrendezésre Temesváron, egy ifjúsági szórvány konferencia keretein belül. 
Célja: folytatni kell, a Szabadkán elkezdet munkát, és a Szórvány Háló kiépítését a DKMT Euró régiókban.

Felmerült a szükségessége annak, hogy segíteni kell az anyanyelv ápolásának kibővítésében azon térségeken, ahol nincs magyar iskola, óvoda és nem működik magyar kultúrát ápoló csoport. Kapcsolatokat kiépíteni a jövőben és segíteni az önszerveződést.

A konferenciát követően Újszentesen szerveztük meg a Bánáti Néptánc találkozót. A találkozón közel 100 fő vett részt, Végvárról egy Néptánc csoport, Nagybecskerekről a Petőfi Magyar Művelődési Egyesület hagyományőrző csoportja, és Újszentesről a Művelődési Ház néptánc csoportja. A rendezvény helyszínének a Művelődési Ház adott helyet, mely megtelt a helyi lakosokkal, és a résztvevőkkel. A város vezetése felajánlotta, hogy szívesen támogatja a hasonló programokat, amelyek egyben a nemzeti összefogás kapcsát is jelentik.

A program egy fergeteges táncházzal zárult, ahol mindenki táncolt, és jó érezte magát. A résztvevők kérték, hogy a hasonló rendezvényekre hívjunk több csoportot és a jövőben legyen egy igazi szórvány ünnep, mely erősíti az egy nemzethez való tartozást. A partner szervezetek Temesvárról a Szórvány Alapítvány, és Nagybecskerekről a Petőfi Magyar Művelődési Egyesület segített a résztvevő csoportok felkészítésében, a helyszín biztosításában, és a szervezési munkákban.

 

          

Alkategóriák

A Kitti Háló legfrissebb hírei
Itt olyan cikkek találhatók amelyeket csak a speciális felhasználók, vagyis a szerkesztőség tagjai olvashatnak. Ez a menüpont a szerkesztőség minél hatékonyabb munkáját segíti elő!